КАК ЛЕСНО ДА ПРОЯВИШ И МАТЕРИАЛИЗИРАШ ЦЕЛИТЕ СИ

December 21st, 2018

Райна Жечева - психолог Варна; онлайн психолог; хипноза и хипнотерапия

Веднъж в годината, обикновено в края на предходната и началото на следващата, е хубаво да си направиш карта на мечтите. Състави списък на всички неща, които би искал да привлечеш към себе си или да осъществиш през настъпващата година.

Смисълът е да прекараш известно време, мислейки какво искаш да се прояви през настъпващата година, после го закачи или го отпечатай някъде, където е сигурно, че ще го виждаш всеки ден. Актът на конкретизиране на целите и след това поставянето им като подсъзнателно напомняне прави чудеса, за да донесе в живота ти желаните неща.

В края на годината, поглеждайки назад, ще се изненадаш колко много от нещата са се осъществили. Картата е самоосъществяващо се пророчество и е по-добро нещо от всяко новогодишно пожелание, защото е стотици пъти по-ефективна.

Алтернатива на картата на мечтите е оценяването на насоките. Избери няколко широки области от своя живот като работа, семейство и т.н. и направи оценка какво те радва в тях, както и какво би искал да се подобри.

Ирландците имат традиция, при която винаги запазват свободно място на масата по време на основното хранене. То е за неканен гост, така че изненадващият посетител да се почувства добре дошъл.

Когато главните ти цели са очертани, започни да работиш върху конкретни планове. Важно е да ги изразяваш по положителен начин. Изказването на целите по положителен начин, прави целите желани и за тях си струва да се работи.

Щом целите са ясни, постави под тях списък с всички ресурси, които би трябвало да имаш, за да ти помогнат за осъществяването им. Те могат да включват всичко от приятели и връзки до лични качества. Помисли как да ги използваш, за да постигнеш целите си.

В последната част от твоята оценка погледни нещата, от които не си доволен в живота си. Неудовлетворението е знак, който ще ти служи през цялата година. Често проверявай дали нивото ти на удовлетвореност спада. В края на годината ще си в състояние да видиш какъв голям успех си постигнал и колко много въпроси са били разрешени.

И при картата на мечтите, и в упражнението с оценката е важно да се отдели време за физическо пресъздаване на целите чрез творба на изкуството, писане или отпечатване. Чрез показването на целите в реална форма, твоят мозък започва да хитрува и да открива реални начини за постигането им. Подсъзнанието се заема да разработва стратегии за реализирането им и те стават факт.

~ Използван източник: Мета тайната – Мел Гил

Райна Жечева – психолог, хипнотерапевт

Ако тази статия Ви харесва, споделете я, за да достигне до повече хора и да бъде полезна и на тях.

Защо да ми се доверите и как още мога да бъда полезна?

>>>Разберете повече Тук >>>

Тук съм, за да се погрижа за Вашата болка!

Ще Ви помогна, да си помогнете.


za_men

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: АРТ ТЕРАПИЯ, СТАТИИ | ключови думи: , , , , , , , , , , , , , ,

Напиши коментар