ЗА ЕДИН ИДЕАЛЕН СВЯТ – ЗА СОБСТВЕНАТА ТИ СВЕТЛИНА И СВЕТЪТ НА МЕЧТИТЕ

August 15th, 2013

Откакто се помня все усещам в душата си вкуса на неудовлетворението. Винаги съм знаела, че съществува един по-извисен свят, който е предопределен за мен. Израснах с мечти. И когато мечтите и реалностите ми бяха на хиляди километри едни от други, цялата се тресях от празнота. Един ден реших, че единственият начин да живея света, който желая, е да създам собствен свят, да го изрисувам живо и в детайли и да си позволя да живея в него. Знаех, че той няма да е идеален, нито толкова приказен, колкото ми се е искало като дете, но това също влизаше в уговорката ми- да сътворя живота, който мога да живея, да стана жената, която е по силите ми да стана, и да работя за създаването на моя различен, неповторим свят. В момента, в който взех това решение, усетих как цялата Вселена ме подкрепя, защото така щях да й подаря единствения подарък, който тя някога е желала да получи от мен – собствената си светлина.

В съзнанието ми винаги е съществувал един идеален свят. Сега разбирам, че той е невъзможен за постигане. Единственият достижим идеален свят е този, който живея в момента. Мечтите ми могат да се вплитат постепенно в настоящето ми, но то ще си остане несъвършено със или без тях. И все пак избирам да посея слънчогледи в себе си. Точно това са мечтите – те не са условията, които евентуални биха ни направили щастливи. Те са красиви нюанси, които можем да добавим, към собствената си картина.

Смятам, че човек може да живее мечтите си дори преди да ги е осъществил. Никой не може да те спре да изживееш нещо, освен самият ти. А след като сте разигравали осъществяването на една истинска мечта толкова много пъти всеки ден, понякога съвсем естествено може да сте пропуснали момента, в който тя се е осъществила наистина.

Знайте, че за осъществяването на една мечта се изискват много време, желание, вяра и труд. Затова е добре първо да сте сигурни, че мечтата ви е наистина значима, че е лично ваша, че идва от сърцето, а не от амбициите ви. Бъдете готови за спънки, периоди на пустота и обезверяване, бъдете готови за съмнения, които ще барабанят по кората на мозъка ви и ще се удрят право в нервната ви система. Бъдете готови да посрещнете мечтата си в нейната цялостност – сияеща, но и носеща след себе си своите предизвикателства и изисквания. Да бъдеш готов за успех е не по-малко трудно, отколкото да бъдеш подготвен за провала.

~ Из “Дневник на необикновената жена” – Моника Василева

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: МЪДРИ МИСЛИ, СТАТИИ | ключови думи: , , ,

Напиши коментар