ЗАЩО ХОРАТА ОБВИНЯВАТ

November 25th, 2019

Copy of Copy of Automotive (15)

Хората обвиняват, защото отказват да носят отговорност. Понякога това не е ясно за обвиняващия човек. Той следва схемата на обвиняване от младежките си години и не вижда други възможности. Обвиняващите хора не осъзнават, че са жертви.

Какво значи да бъдеш жертва?

Жертвата не контролира живота си. Убедена е, че другите хора имат власт и контрол над нея, макар да не го признава. Такъв човек се чувства измамен, изигран и използван. Мисли, че нищо не е в негова власт, а другите са виновни за неговата ситуация. Не той, а другите са в състояние да вземат правилни решения. Не той, а другите имат лек против нещастията в живота му.

Когато другите не желаят или не успяват да подобрят нещата, жертвата започва да обвинява.

Жертвите са зависими от другите, защото търсят тяхното одобрение, техните решения, защото искат да бъдат приемани на всяка цена. Да бъдеш жертва или зависим е тъжно състояние на живота.

Променят ли се такива хора?

Мнозина дори не осъзнават, че имат нужда от промяна. Други се променят, когато светът или специален човек в живота им успят да ги шокират и прекъснат схемата им на зависимост. След шока, започва вътрешният процес. Тогава започва промяната в мислите и действията.

За да излезеш от примката на зависимостта, за да не бъдеш жертва, е необходимо да  бъдеш на първо място фокусиран не вън, а вътре в себе си. Успешните хора са вътрешно фокусирани.  Те имат непоклатима цел, към която се стремят през цялото време и вярват, че постигането й, зависи изцяло от тях самите.

Помнете, че всичко започва вътре в нас, след което протича към света, извън нашето състояние и ум. Управлявайте мислите, емоциите, действията, решенията за вашия живот, защото те се реализират в посока от вас към заобикалящата действителност, а не обратно.

Пътят към успеха е в това да знаете, че промяната към по-добро започва от вашия ум, от вашето сърце, от вярата ви в собствените сили. Освободете се от обвиненията към другите, защото вие сте този, който взема решенията за своя живот. Вие решавате, кои са приоритетните за вас неща, лица или събития. Другите могат да предложат нещо, да ви дадат съвет, но не могат да го поставят във вашата матрица – само вие можете да направите това.

Райна Жечева – психолог, хипнотерапевт

Ако тази статия Ви харесва, споделете я, за да достигне до повече хора и да бъде полезна и на тях.

Защо да ми се доверите и как още мога да бъда полезна?

>>>Разберете повече Тук >>>

Тук съм, за да се погрижа за Вашата болка!

Ще Ви помогна, да си помогнете.


za_men

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: СТАТИИ | ключови думи: , , , , , , , , , , , , , ,

Напиши коментар