ТЕХНИКА ЗА УСПОКОЯВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО

March 22nd, 2020

statiaНа всеки се случва да изпита тормоза на свръхактивното съзнание. Най-лесният начин да го овладеете е да му дадете нещо конкретно, с което да се заеме.

Предлагам ви една  проста и ефикасна техника за озаптяване на съзнанието и привързването му към тук и сега. Можете да пускате в ход този процес навсякъде и по всяко време.

Започнете с улавяне на вътрешните усещания на собственото тяло. В какво състояние са мускулите ви, вътрешните органи. Как ги усещате?

Опитайте да уловите и най-слабите сигнали. След това започнете да забелязвате какво докосвате – дланите, пръстите, раменете… Какво усещате? Облегалката убива на гърба ви, усещате допира на дрехи върху кожата си. Регистрирайте и се опитвайте да усилвате усещанията.

След известно време съсредоточете вниманието си навън. Огледайте се, помиришете и се ослушайте в околното пространство. Уловете го възможно най-подробно. В буквалния смисъл: „елате на себе си“.

Сега ще си дадете сметка за наличието на три отделни слоя усещания:

- вашите вътрешности /усещанията вътре в тялото/ – бодри ли сте, уморени, отпуснати, нужно ли е да смените положението на тялото си;

- вашата външна обвивка – до какво се докосвате /ръцете върху книгата, полъх върху лицето/;

- вашата околна среда – какво става около вас, на какво мирише, какво се чува, какво се движи.

Ако си дадете сметка за тези три отделни зони на възприемане, без да го свързвате с нищо друго и без да правите оценки, ще забележите няколко неща.

Мисълта ви ще забави ход.

Очертанията на настоящето ще станат много по-релефни, ще започнете да оценявате момента, неговата красота, неговото богатство.

Телесните сигнали ще започнат да стигат до съзнанието по-ясни и отчетливи, за да ви кажат какво да направите – протегнете крака, масажирайте врата си, хапнете нещо… И така нататък.

Усвояването на тази техника изисква упражнение и съсредоточаване, но е присъщо на човека като дишането. Правете го и със сигурност ще забележите резултатите съвсем скоро.

~ Стив Бидълф, Шарън Бидълф

Готови ли сте да започнете да гледате на себе си като на човек, способен да въздейства върху своята реалност в посоката, в която желае?

Ако сте от хората, на които:

  • им е омръзнало да живеят в постоянен стрес, напрежение, недоволство и отсъствие на енергия
  • искате да възприемате трудните моменти без излишни борба, страдание и болка
  • искате да се радвате на живота

тази аудио хипноза ще Ви помогне за успешно справяне с проблема.

cd_hipnoza (3)Какво Е и какво НЕ Е Хипнозата, както и какви са ПОЛЗИТЕ от нея, можете да разберете повече ТУК >>> ХИПНОЗА И ХИПНОТЕРАПИЯ

Райна Жечева – психолог, хипнотерапевт

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: АРТ ТЕРАПИЯ, СТАТИИ | ключови думи: , , , , , , , , , ,

Напиши коментар