НЯКОЛКО ПРОСТИ СТЪПКИ ЗА ХАРМОНИЯ И ВЪТРЕШЕН МИР

September 5th, 2018

harmonia

Всеки човек и собствената му реалност крият свои тайни и загадки.

Удивително е, как въпреки познанията си човек оказва съвсем слабо влияние върху себе си и окръжаващата го действителност.

В този смисъл да достигнеш до дълбините на тайните, скътани дълбоко в теб, да се опознаеш и  заживееш в хармония със себе си – е привлекателна и на практика съвсем достижима перспектива пред личността. Достижима, но не и съвсем проста като цел.

За човек, който се стреми към щастие е необходимо да се научи да живее в хармония не само със себе си, но и с реалността. Да намери идеалния баланс между своя вътрешен и външен израз, които формират собствената му действителност.

Да се научиш да живееш в хармония със себе си, не е никак просто, но разбирането на собственото Аз, води до разбиране на обкръжението ни, от там  се явява важна крачка по пътя към баланс и вътрешен мир.

Как лесно можем да разберем Себе си? Думата самопознание означава процес на запознаване със себи си, със своите потенциални и актуални умения, способности, личностни и интелектуални особености, черти на характера, отношения с околните и т.н.

“Промени себе си, научи се да се обичаш – и целият Свят ще те последва” – сигурно не веднъж си чувал тези думи. Да обичаш себе си – означава постоянно да “работиш” над себе си.

Непрекъснато слушаме: “Всички болести се дължат на нерви”, или “Това в него се дължи на нервна почва”. И повярвай това не са просто клишета, това е реалност. Има дори термин, който означава взаимосвързаността между душата и тялото – психосоматика. Отрицателните емоции отслабват организма, правят го уязвим за заболявания. Много от болестите се появяват вследствие на стрес и неотработени травматични преживявания. Различните емоционални преживявания влияят на различни органи и части на нашето тяло.

Всеки от нас – е микрокосмос, в който всичко би трябвало да е хармонично свързано. Такива са поне законите на природата. Когато видим човек с красива и горда осанка, то това не е само пример за естетическа красота. Такъв човек прелива от здраве. Такъв човек е здрав – физически и психически. Той излъчва увереност в себе си и своите сили.

На всички е известна старата мъдрост: “Здрав дух, в здраво тяло”. Необходимо е да се стремим да направим тялото си здраво, да върнем първоначалното му предназначение, да го направим красиво и силно.

Можеш ли да заобичаш себе си и своето тяло? Заобичаш ли се ще върнеш и вътрешната си хармония и ще се избавиш от много психологически проблеми, неврози, депресии и т.н.

Възможно е да постигнеш това с различни методи. Главното е да имаш стимул и желание за това.

Просто бъди себе си, върви напред, следвай целите си, радвай се на всеки момент, който те прави щастлив.

Тръгни и направи своята първа крачка, още Сега!

По улицата или в парка… Цялата ти същност ще усети радостта от движението. Ще бъдеш с пълното осъзнаване, че твориш своята нова реалност.

Райна Жечева – психолог, хипнотерапевт

Ако тази статия Ви харесва, споделете я, за да достигне до повече хора и да бъде полезна и на тях.

Защо да ми се доверите и как още мога да бъда полезна?

>>>Разберете повече Тук >>>

Тук съм, за да се погрижа за Вашата болка!

Ще Ви помогна, да си помогнете.


za_men

 

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: СТАТИИ | ключови думи: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Напиши коментар