ВСЯКО НЕЩО ИМА ЦЕНА – ЕДИНСТВЕНОТО БЕЗПЛАТНО НЕЩО Е НИЩОТО

March 2nd, 2018

Copy of Copy of Automotive

Сигурно често сте чували думите: „Ако това е духовно, трябва да е безплатно!“ Без значение какви усилия сме положили, за да усвоим, създадем или произведем нещо, което е ценно за другите, някои хора са убедени, че то трябва да им бъде предоставено безплатно.

Когато не ценим собствената си работа, ние омаловажаваме нейната стойност в очите на другите и те я смятат за „нещо“ или „нищо“. Онези, които очакват да получат всичко, без да платят нищо, обикновено са хората, които имат проблем с постигането на изобилие в живота, а когато самите ние желаем получаването на някакъв вид енергия в замяна на предоставените от нас продукти и услуги, сами затвърждаваме това убеждение у тях.

Много хора, търсещи духовно осъзнаване, са убедени, че за да бъдат духовни, трябва да се откажат от нещата с материален характер и Вселената им съдейства, прекъсвайки тяхното снабдяване с блага и достъпа им до ресурси.

Всяко нещо има стойност. За всяко нещо трябва да се „плаща“ с усилия, енергия и/или пари… с даване на нещо в замяна. Единственото безплатно нещо е нищото!

Важно е да ценим себе си, така че и другите да ни ценят и уважават, и трябва да подчертаем ценностите на онова, което създаваме, за да го споделим с другите. Ако не го направим, другите ще започнат да вярват, че това което създаваме не притежава ценност. Трябва да съществува енергийна размяна за всяко нещо. Това е всеобщ закон. Парите са символ, средство за размяна, израз на изразходваното време и енергия за създаването на дадена вещ или услуга.

Трябва да преодолеем и променим разбирането си, че служенето на другите е нещо добро и правилно, а служенето на себе си е нещо лошо и грешно. Трябва да почнем да придаваме еднаква тежест на служенето на другите и служенето на себе си, разглеждайки ги в една и съща светлина и поддържайки баланса между двете.

Трябва да използвате собствената си способност за разсъждение и да търсите съветите от своя вътрешен водач, когато искате да дадете нещо просто ей така, заради собствената си щедрост. Посланията, които разпространявате и нещата, които раздавате безплатно, са семената, които посявате за тези, които се стремят към осъзнаване. Благодарността, която ви се връща е много повече от предостатъчно заплащане. Но ако във вас възникне и най-малкото съмнение, колебание или възмущение, това което правите не е правилно.

Времето на мъченичеството, саможертвата и самоизмъчването свърши. Днес е време да заявим своята независимост и самостоятелност, превръщайки се в светъл, успешен, положителен пример за всички.

~Рона Хърман

Ако този текст ти харесва, отдели минутка и го сподели  с твоите приятели, за да бъде полезен и на тях. Благодаря ти!

Как още мога да ти бъда полезна? Разбери повече >>>

 

 

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: СТАТИИ | ключови думи: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Напиши коментар