НЕ БЪДИ РОБ НА ЕМОЦИИТЕ

January 31st, 2018

Райна Жечева  - психолог Варна; онлайн психолог; хипноза и хипнотерапия

Можеш ли да се освободиш от пристрастието си към емоциите?

Силните емоции /положителни и отрицателни/ са като наркотик, който те изважда от вътрешния ти център. Когато си пристрастен, отчаяно търсиш /и привличаш/ в живота си хора, ситуации, обстоятелства отвън, които хранят онази част в теб, която е винаги гладна за разтърсващи преживявания.

Можеш ли да се научиш да стоиш в равното на покоя, да присъстваш безпристрастно от позицията на вътрешен наблюдател, който вижда нещата, такива каквито са, който усеща себе си като този,който Е?

Дълбоко в себе си вече знаеш, че нямаш нужда от поредната доза /емоции/, за да затвърдиш илюзорните идентификации на Аз-а. Независимо какво мислиш, независимо какво чувстваш, Ти си този, който Си – не ти трябват ментални и емоционално заредени определения и рамки, които да дефинират същността ти.

Ако търсиш нещо повече от покоя и тишината на Божествената си природа, си обречен да затъваш в умствени конструкции,в емоционално заредени илюзии, в проекции на гладните си за адреналин сетива, които те карат да вярваш в една лъжа. Лъжата, че е нужно да бъдеш разтърсен из основи, за да усетиш, че си жив и че съществуваш.

И сигурно вече знаеш, вече разбираш, че автентичната ти същност е покоят в тишината на мислите, в безпристрастното съзерцание и самонаблюдение, в преживяванията, произтичащи от стабилността на вътрешния ти център.

Научиш ли се да стоиш в покоя, ще откриеш онази фина вибрация на тишина и празно пространство, която е в теб, а ти в нея и неусетно ще се докоснеш до истината за Себе си.

~ Райна Жечева – психолог, хипнотерапевт

Ако това, което споделям с теб ти харесва и искаш да заздравиш връзката със себе си и собственото си себеосъзнаване, можеш да заявиш своята Консултация за Себепознание и лична Промяна Тук >>>

Как още мога да ти бъда полезна? Разбери повече >>>

 

 

 

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: СТАТИИ | ключови думи: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Напиши коментар