МАСКАТА НА СИГУРНОСТТА

February 3rd, 2015

faith_in_you_by_prominent_portraits-d45sqdpИма дни, в които можеш да се събудиш, да преминеш на пръсти през часовете… Безцелно!

Има дни, в които можеш дори да избухнеш, ей така от нищото, защото нещо невъобразимо се случва или напротив, защото нищо (дявол го взел) не се случва. Иска ти се да се почувстваш някак, малко по- жив. 

Усещаш я – празнота, маскирана като спокойствие и сигурност. Сигурност, бореща се със страхове в тъмното. Страхът от живеене – най-големият от всички.

Разбираш, че е невъзможно да се страхуваш, когато не помръдваш от мястото си, нали? Няма как да те е страх, когато не правиш, не следваш, не чувстваш, нищо от онова, за което копнее душата ти. Когато не живееш, не дишаш, не трепваш… и нищо не се случва.

Празнота, нарекла себе си сигурност…

Събуди се! Излез!

Истината е, че винаги нещо се случва, макар и нищо да не се е случило. И това „нищо“ – потресаващо, е твоят живот. Независимо дали го вярваш или не.

Събуди се!

Искаш ли да се чувсвтваш, наистина жив?

Страхът не е страшен … Няма никакъв страх!

Няма никаква сигурност –  има само Живот…

~Райна Жечева – психолог, хипнотерапевт

Ако този текст ти харесва, отдели минутка и го сподели с твоите приятели, за да бъде полезен и на тях.

Ако търсиш конкретно решение, ако искаш да познаваш себе си, ако искаш да следваш сърцето си, ако не знаеш откъде да започнеш, разбери как можеш да постигнеш повече успех и удовлетворение в областите, които те интересуват Тук:

ОПОЗНАЙ СЕБЕ СИ

ПРИКЛЮЧЕНИЕТО ДА ОТКРИЕШ СЕБЕ СИ

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: ИНСАЙТ, СТАТИИ | ключови думи: , , , , , , , , , , , , ,

Напиши коментар