И СИ СТРАНЕН В ОЧИТЕ НА СЕБЕПОДОБНИТЕ

September 15th, 2011

Кой си ти в измислените светове на въображението си?

Повторено минало. Изкривено възприятие за тук и сега.

Вкопчил си се в любовта. Не успяваш да я достигнеш. Чувстваш ли?

Животът ти спира. Пътуваш между минало и бъдеще. Минали любови… Бъдещи любови… Терзания! Отнемат ти всичко. Отнемаш си всичко. Ежедневието си, простотата, съня си…

Опитваш да се хванеш за някого. За нещо… За вдъхновението си, за любимостите си, за Аз-а си.  Изплъзваш се от света. Оставаш само мисъл, лутаща се в собственото си неразбиране. Няма те в реалността – а уж не си се изгубвал.

Чувствата ти – потъваш в тях. Объркват те.Твърде взискателни са към теб. Идеалистично-екзестенциални… Без частица разумност и ежедневност. Изискват! И ти е трудно да живееш просто. Да си обикновен и земен.

Не си от този свят! Не си за този свят!

Действителността е така определена и задължаваща. Не ти позволява да летиш. И си странен в очите на себеподобните…

Любовта! Измъчва те със своето съвършенство. С непризнаването на средни положения. Иска всичко от теб! Изглеждаш глупаво-безрасъден в собствените си очи. Любовта не признава ежедневието ти, нуждите ти, разума ти… Води те по пътища, където си бил не веднъж. Губиш се всеки път. Недостоен си за любовта…

Тук има само земна любов, основана на нуждата. Нуждите ни поглъщат. Не умеем да обичаме!

Любовта те измъчва със своето съвършенство. Не ти позволява да спиш. Гложди душата ти. Създава непреодолим копнеж да я познаеш.

Търсиш я! Непрестанно! Търсиш я в себе си и извън теб. Не спираш да вървиш по непознатите й пътища:  “Къде си? Каква си? Коя си в своето съвършенство? Защо продължавам да те следвам? Кой съм? Извън теб, се познавам. Появиш ли се, ставам въображаем. Нямам очертания…”

 Осъзнаваш своето несъвършенство. Иска ти се да спреш поне за миг.

“Искам да съм като теб, любов! Искам да съм влюбен и себе си. Искам да обичам без да се нуждая и да съм обичан, от този, на когото не съм нужен. Искам да бъда Реален!”

~ Райна Жечева – психолог, хипнотерапевт

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: ИНСАЙТ | ключови думи: , ,

Напиши коментар