ТИ СИ СМИСЪЛА!

April 25th, 2011

Всеки твой поглед, всяка дума, докосване, присъствието ти в нечий живот, твоята работа…  Всичко, което правиш има значение. Всичко!

Твоят Аз! Думите, които изричаш… Думите, които изписваш… Мастилото върху хартията. Пръстите върху клавиатурата.

Цветните картинки, които рисуваш… и безцветните графики…

Картините, които съзерцаваш. Реални. Нереални. Живи или не чак толкова…

Разговорите, които водиш. Хората, с които общуваш – реално, виртуално, духовно… Всякак!

Понякога не пишеш. Не рисуваш. Не говориш с хората. Искаш да си сам. Изморен си! Толкова си изморен… От несбъднати очаквания, от неудовлетворени потребности, от неверие, от самобичуване, от преследване на велики цели, от пропускане на настоящето… От пропускане на маловажното, което по ирония се оказва най-важно в живота ти.

Пропуснати мигове! Безброй неосъзнати моменти, в които си бил невидим за собственото си съществуване. И смисълът на живота ти е станал невидим.

Всичко има значение. Всичко!

Това, което правиш или онова, което не правиш…

Ти имаш значение!

Какви са твоите очаквания СЕГА?

Кои потребности желаеш да удовлетвориш?

Защо никой не е пожелал да те чуе?

А ти  поиска ли? Сигурен ли си?… Желаеш ли го още?

Всичко е от значение! Това, което си пожелаваш също.

Начинът, по който го желаеш. Убедеността, яснотата и вярата, с които го желаеш.

Какво искаш наистина? Можеш ли да видиш, чуеш, усетиш, помиришеш и докоснеш желаното? Можеш ли да го опишеш, нарисуваш… изтанцуваш?…

Можеш ли да го събереш в една, едничка дума?

Почувства ли го?

Онова, което желаеш най-силно в живота си има значение! То е свързано с появата ти на този свят и всичко, което правиш. То е всичко, за което живееш.

Най-хубавото е, че ще го получиш. Винаги получаваш онова, за което копнееш с цялото си същество, макар понякога не по начина, по който си очаквал. Получаваш го в изобилие, когато си готов, когато знаеш какво да правиш с него. Така можеш да споделиш себе си с целия свят.

Всичко което правиш, всичките ти мисли, думи, творения, мечти, призванието ти, децата, действията ти, ежедневието… дори това да бягаш бос по пясъка или да стоиш загледан в облаците… абсолютно всичко ИМА ЗНАЧЕНИЕ.

Така ти изразяваш и пресъздаваш себе си. Влияеш на хората около теб. Влияеш на материалната и нематериалната действителност. Твориш нови реалности!

До къде искаш да стигнеш?

Ограниченията си ги поставяш ти!

~ Райна Жечева – психолог, хипнотерапевт

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: ИНСАЙТ | ключови думи: ,

Напиши коментар