КАК ДА ПРОВАЛИТЕ ЖИВОТА СИ И ДА ГО НАПРАВИТЕ НЕПОНОСИМ

July 31st, 2017

Райна Жечева - психолог Варна; онлайн психолог; хипноза и хипнотерапия

Чувствате ли се по-скоро унили и потиснати, отколкото удовлетворени?

Книгите за самоусъвършенстване и съветите за постигане на щастие не помагат?

Спохождат  ви мрачни и негативни мисли?

Трудно можете да се наречете щастлив човек?

Сложен ли е животът ви?

Не е тайна, че понякога сами ставаме причина за собствените си неудачи. Нито обкръжението ни, нито обстоятелствата са виновни за липсата на щастие в живота ни. Истината е, че ако не се стремите целенасочено да направите живота си удовлетворяващ и пълноценен, никога няма да постигнете така жадуваните от вас щастие и успех.

Ако предпочитате да се оставите на течението и да реагирате сляпо на случващото се около вас, това означава, че по-скоро животът ви се случва, отколкото вие да си го случвате. И ако искате да продължавате по същия начин, да бъдете нещастни, неудовлетворени и да направите живота си още по-непоносим, следвайте тези съвети:

Оплаквайте се непрекъснато и на всички!

Постоянно оплакващият се човек прилича на буреносен облак и попива всички негативи от обкръжаващите го хора и ситуации.

Оплаквайте се навсякъде и по всяко време, на приятели, колеги в работата, на съседите. Оплаквайте се дори когато никой не ви слуша. Негодувайте по всякакъв повод – и без това светът е тръгнал в грешна посока, а опасности дебнат отвсякъде.

Високите цени, трудностите в работата, прогнозата за времето, незаинтересовани политици – има толкова много причини да недоволствате. Лесно е да ги откриете, много по-лесно отколкото да намерите за какво и на кого да бъдете благодарни. Ето защо, бъдете внимателни и не пропускайте повод да бъдете недоволни. Това е добър метод да изгоните всички позитивно настроени хора около себе си и да закрепите песимистичната настройка в съзнанието си. Още една добра причина да бъдете справедливо неудовлетворени от живота.

Животът е непоносим!

Това е самата истина! Плачете, бъдете агресивни, изпадайте в истерия… Избягвайте да търсите решения за трудни и непосилни задачи и закривайте очите си за проблемите. Всеки път, когато възникне важна за разрешаване ситуация си кажете: „Няма сега да мисля за това, и утре е ден!“ За да усложните още повече нещата отложете всичките си дела, забравете за крайни срокове и бъдещи планове, избягвайте вземането на каквито и да е решения и стойте настрани от всичките си проблеми – току виж се разрешат от самосебе си. Изключително добро средство е и отлагането. Защо проблемите да бъдат незначителни, когато могат да бъдат с вушителни размери? Проверете докъде можете да стигнете в това предизвикателство!

Непрекъснато преживявайте всичко негативно, дори преди да се е случило.

Представяйте си как нещата няма да се случат, всичко ще тръгне в отрицателна посока, а провалът ви е неизбежен.

Една от основните причини, поради които хората се чувстват потиснати и нещастни е пораженческото мислене. Животът се оказва изключително сложен за хора, които се страхуват от грешки и неуспех и преживяват предварително, мислено възможни неблагоприятни последствия от предприемането на действия. Такива хора правят живота си непоносим дори и само чрез въображаеми препятствия, които предъвкват ежеминутно в мислите си и това неминуемо води до неуспех в намирането на работа, спътник в живота или в предприемането на каквото и да било начинание.

Искате да отровите собствения си и живота на близките си със страхове, които могат никога да не се сбъднат? Мислете, действайте и бъдете уверени, че ви очаква най-лошия сценарий!

Правете всичко, което Не ви доставя удоволствие!

Какво ще кажете ако действате и мислите така, че нищо да не ви харесва и не ви носи удовлетворение. Не се замисляйте над въпроси като: „Как да открия себе си и да намеря собствения си път в живота?“  – твърде сложно е.

Поддържайте отношения, които не ви носят нищо, не ви карат да се замисляте или отдавна са се изчерпали.

Стоите ли във взаимоотношения, които ви нараняват и ви причиняват чувство за вина, съжаление, гняв, ограбващи приятелства и др.? Добре правите! Продължавайте в същия дух като таите скрити надежди, че всичко ще се оправи някой ден без вашата активна намеса.

Старайте се да угодите на всички!

Не е възможно да угодите на всеки? Защо пък не?

Защо да не пробвате да  разтворите собственото си Аз в услуга на чуждите нужди и желания? Ако успеете, подхранването на комплекси и неврози, ще бъдат гарантирани.

За да направите живота си непоносим, можете да тръгнете и по други пътища:

Опитвайте се да се доказвате пред другите и да търсите одобрението им на всяка цена!

Стремете се да живеете не за собственото си удовлетворение и благополучие, а обслужвайки чуждите интереси и търсейки одобрение.

Постоянно се сравнявайте с другите!

Винаги има някой по-успешен и по-добър от вас. Сравнявайте се с такива хора, за да се уверите в собствената си незначителност. Не си правете илюзии, другите винаги са по-добри от вас, а вие никога не сте  достатъчно добри.

Не се грижете за здравето си!

Осъзнавате вредата от пушенето, но продължавате да пушите? Правилно! Вие сте изключение. А и знаете толкова много случаи в които някой е доживял до дълбока старост, макар, че е бил пушач и не се е занимавал непрестанно с грижи за себе си. Защо вие да го правите? И без това един проблем повече в и без това проблемния ви живот не би бил от значение.

Никога не се променяйте!

Не ви е нужно да променяте възгледите и навиците си! Не се опитвайте дори да гледате на себе си от друг ъгъл! Това не ви е необходимо.

Опитвайте ежедневно и ежеминутно да спазвате тези съвети.

Със сигурност можете да откриете и още методи и средства, с които  да провалите живота си.

Лесно е! Просто се оставете на течението и реагирайте сляпо.

~ Райна Жечева – психолог, хипнотерапевт

Ако този текст ти харесва, отдели минутка и го сподели  с твоите приятели, за да бъде полезен и на тях. Благодаря ти!

Как още мога да ти бъда полезна? Разбери повече >>>

 

 

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: СТАТИИ | ключови думи: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Напиши коментар