ТИ МОЖЕШ ДА ИМАШ ВСИЧКО, ЗАЩОТО ЛИПСАТА Е САМО В УМА

November 14th, 2016

 mind (2)

Мнозина са онези, които са търсили светлина и истина, но само навън, където те не съществуват.”  /Св. Августин/        

Представи си какво ще се случи, ако точно сега повярваш, че е естествено да знаеш всичко, което искаш да узнаеш и то незабавно. Какво ще стане ако си уверен, че можеш да бъдеш и имаш всичко, което наистина желаеш? А какво ще си помислиш, ако ти кажа, че животът ти вече е съвършен през по-голямата част от времето, независимо дали осъзнаваш това?

Вероятно и ти като повечето хора в даден момент си търсил и все още търсиш отговори, или може би искаш по-голяма яснота за насоките на собственото си съществуване, или повече прозрения за връзките ти с другите. Може би мечтаеш за повече любов и изобилие в живота си, или желаеш да откриеш и изразиш творческата си сила, да усъвършенстваш талантите си. Всеки търси своите си отговори, ти също… И обикновено търсим тези отговори навън.

Истината е, че дори когато ти изглежда, че нещо липсва, ти можеш да усетиш по всяко време, как една по-дълбока мъдрост и състрадание поддържат  равновесието на потока на Сътворението.

Сега ти предлагам да се вгледаш и откликнеш от една нова позиция на твоята същност, а именно от нивото на своя свръхсъзнателен светоглед, чрез  който животът ще се разгърне пред теб и ще разкрие едно свое ново и по-дълбоко значение. Почувствай гласа на своето автентично Аз, защото когато искаш да постигнеш дълбоки и трайни открития и промени, собствения ти вътрешен свят е мястото, съкровената обител, където се раждат всички отговори.

Когато започнеш да навлизаш във вътрешната си реалност, усетът ти за време, дълбочина и истина се променя. Дори, когато умът ти си мисли, че нещо в живота липсва, една дълбока част вътре в теб вече знае, че имаш абсолютно всичко, от което се нуждаеш. Позволи си да усетиш, да почувстваш това знание, тази увереност, че можеш да получиш това, което ти е необходимо в подходящия момент. Фокусирай се върху тази възможност, превърни я в намерение и докато го правиш страховете и усещането за липса ще намаляват, ще се стопяват, ще изчезнат напълно… Ето, ти вече имаш всички отговори!

Разбира се, ако умът продължава да търси готови решения и конкретни насоки за действие, чрез които цели да укроти несигурността си, ако продължава да се фокусира върху липсващото, неглижирайки това, което вече има в живота си, то той ще бъде неудовлетворен, когато не съумее да получи ясен отговор, който да резонира на природата му. Но дори, когато това неудовлетворение е там ти знаеш, можеш да избереш да вярваш, че имаш всичко и не е необходимо да полагаш  невъобразими усилия, за да го получиш. Достатъчно е да го видиш, да осъзнаеш да прозреш, че е вече там, чрез правилна и фина настройка на фокуса си.

Последвай своята изначална, истинска, дълбока същност, която осъзнава напълно този факт, която знае и вярва независимо дали има или няма външни доказателства за това. Тази същност не се нуждае от доказателства, които да види и пипне, защото има нещо много повече в себе си – знание за истината и вяра, които определят външното й проявление в света. Защото външното проявление следва вътрешната ти същност, не обратното…

Слей се с тази своя същност и си обещай никога повече да не позволяваш на двуизмерността и забързаността на ежедневието да обезценят твоята вътрешна мъдрост. Защото липсата не съществува – тя е само в ума.

~Райна Жечева – психолог, хипнотерапевт

 

Ако този текст ти харесва, отдели минутка и го сподели  с твоите приятели, за да бъде полезен и на тях. Благодаря ти!

Как още мога да ти бъда полезна? Разбери повече >>>

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: ИНСАЙТ, СТАТИИ | ключови думи: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Напиши коментар