ОСЪЗНАТИЯТ НАБЛЮДАТЕЛ

October 24th, 2014

Дълбоката непоносимост към външни стимули, състоянията на свръхчувствителност, опитите да избягаш от възприятията “вътре в себе си”, са бягство от реалността. Причината е желанието да останеш в съня, във филма на илюзорната действителност, които сам създаваш.

Стесняваш рамките на съществуването си – поддаваш се на неконтрулируеми чувства, емоции… Пристрастен си към емоциите. И без да усетиш как се откъсваш от осъзнаването за себе си. Свиваш все повече и повече границите си. Забравяш, че в тази Вселена Ти си свързан с всичко останало.

Колко много шум по изписаните страници на живота ти – и колко малко музика!…

Умението да осъзнаваш себе си те издига на пиедестал. Той е различен от пиедестала на егото.

Осъзнатият наблюдател!… Позиция, в която се владееш, удържаш, мислиш, чувстваш, Си. Позиция, в която си свързан с всички и всичко в една неизменна и неповторима цялост.

Да бъдеш гъвкав спрямо реалността, да прекарваш безболезнено и упорито идеи, ценности – без борба. Да живееш творейки, осъзнавайки. Да отвориш сетивата си. Да бъдеш създател на един смислен и пълноценен живот!

Готов ли си за свободата си?

~Райна Жечева – психолог, хипнотерапевт

Ако този материал ви е харесал, моля отделете минутка и го споделете с вашите приятели, за да бъде полезен и на тях. Благодаря Ви!

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: ИНСАЙТ | ключови думи: , , ,

Напиши коментар