ВЪРХОВНАТА ПОБЕДА – ДА ОСВОБОДИШ СЕБЕ СИ

July 29th, 2014

Спри контрола! Освободи Себе си!

Не можеш да контролираш всичко в живота си, за да постигнеш така желанати и търсена сигурност. Всеки път, когато опиташ да натикаш обстоятелства и хора в коловоза на познатото се проваляш и тогава се гневиш. А гневът е най-големият ти провал. Той е проявление на безсилието да контролираш, да потискаш, да отцепваш и разцепваш…

Мразиш от дън душа този гняв. Всеки път щом започне да дълбае в теб го ненавиждаш. И бягаш през глава в неадекватните си реакции на потискане чрез мълчание, избиващо във вербална и телесна агресия на по-късен етап.

Какво ти казва гневът? Чуй го!

Може би ти казва: “Спри контрола!” /Прочети също и “Контролът – сила и страх”/

Няма нищо лошо, нищо страшно в онова, което наричаш безпомощност. Пусни се по течението на случванията в живота ти. Пусни доверието в Себе си, защото доверието в Бог, в хората, в живота, в себе си, ще стопи страховете ти.

Сигурността е измамна, илюзорна. Гаранции няма никога и за нищо.

Ако имаш пари, работа, успех, красота, любов – ако имаш, мислиш си – ще бъдеш щастлив. Ще бъдеш спокоен. Това е израз на твоят стремеж към сигурност. Нормален и жадуван стремеж, напиращ в дълбоката, вътрешна същност на всеки един от нас. Стремеж към нещо илюзорно. Самозаблуда! Защото колкото повече имаш, толкова повече имаш да губиш и това поражда безумен страх. Ако нямаш се страхуваш, че ще се себеизличиш – нямаш стабилна основа под краката си. Ако имаш страхът е в пъти по-голям, защото трябва да пазиш богатствата си с цената на непосилни напъни.

Контролът! Средство за обуздаване на страховете ти. Какво опитваш да докажеш? Че не си безпомощен, малък човек – прашинка в една необятна Вселена? Няма как да успееш в това самодоказване, в тази борба. Не и за дълго.

И отново се гневиш… После потискаш гнева, защото той издава колко си тъжен и безпомощен, колко безсилен.

А животът е пред теб – дава ти насоки, отговори пътища. Отвори очи и уши, започни да живееш!

Няма сигурност, само Промяна. Ти си промяната! Осъзнай я! Приеми я! Приеми себе си.

В промяната има грешки и успехи, тегоби и минути на щастие. В промяната има всичко, освен сигурност и контрол.

Нима искаш да знаеш какво ще се случи Утре? Наистина ли искаш?

Питал ли си се понякога защо има дни, в които перфектните ти планове упорито се провалят, като че напук на усилията ти. Дали планирането не изразява липсата на доверие в живота и утрешния ден… В бъдещето?

Нима имаш силата и правото да строиш собствените си планове и въздушни кули, без да се съобразяваш с онова, което животът е подготвил за теб? Виждаш ли мястото си в собствения си живот?

Някои хора казват, че всичко е предопределено: “Така било писано!”

Аз вярвам, че не можеш да избягаш от съдбата си, но имаш правото да избереш между безкрайните пътища и разклонения на бъдещи случвания. Имаш избор, но само ако си с очи, сърце, и душа, чрез които да съзреш възможностите, които ти се предоставят. Иначе живееш насляпо, планираш със затворени очи, бориш страхове, бясно се криеш в манията си за контрол, докато животът си отива под носа ти.

Отпусни се! Успокой се!

Успокой тялото, сетивата, емоциите, душата си. Отвори широко сърцето си и виж възможностите, разклоненията, изборите, които би могъл да направиш уверено и без страх.

Не ти е нужен контрол, не ти е необходима сигурност.

Животът е с теб! Вселената е с теб.

Освободи се!

~ Райна Жечева – психолог, хипнотерапевт

Искаш ли още вдъхновяващи и полезни статии и материали от мен , запиши се и стани VIP абонат, за да получаваш най-новите новини и информация, свързани с темите, които те интересуват.

Ако този текст ти харесва, отдели минутка и го сподели  с твоите приятели, за да бъде полезен и на тях. Благодаря ти!

Получи Безплатно книгата (1)

cover_rionamorgan

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: ИНСАЙТ, СТАТИИ | ключови думи: , , , , , , , , , , , , ,

Напиши коментар