КОИ ВИЗУАЛИЗАЦИИ НЕ РАБОТЯТ?

September 19th, 2013

Днес искам да споделя с вас моето виждане, относно визуализациите. Тъй като в момента те са на мода. В началото на надигащата се вълна от позитивно мислене, всички книги наблягаха на това да си повтаряш, че си Велик, Успешен, Супер и каквото там човек иска да създаде за себе си като образ в своя живот. Сега, когато тази вълна на позитивно мислене се е превърнала направо в едно истинско ЦУНАМИ, всички Гурута на позитивното мислете наблягат на визуализациите.

В най-общи линии това, което се тръби е, че когато човек визуализира обекта на своето желание и когато го визуализира достатъчно дълго и детайлно и… хайде хоп… като с Магическа Пръчка той ще го получи. Даже имах един много забавен случай, в който млад мъж ме попита как точно трябва да визуализира, за да спечели от тотото.

Какво да ви кажа – ако печеленето от тотото или печеленето от каквото и да е било друго ставаше само с визуализация, то тогава наистина ли мислите, че откривателят на тази визуализация ще я сподели с целия свят?! Какво -да не му е омръзнало да печели милион, след милион или може би е толкова над нещата, че е решил да загърби личната си изгода и да направи света едно по-добро място?! Или може би просто иска да продаде колкото се може повече бройки от своята книга за позитивно мислене и така да създаде своето лично тото?!

Замислете се!
Не ме разбирайте погрешно – визуализациите имат своята стойност. Те са един добър начин за тренировка на подсъзнанието, за да бъде подготвено да реагира адекватно в дадена ситуация. Но визуализациите не са начин за материализиране на желани предмети или събития. Те са по скоро подготовка за постигане на тези предмети или събития.

Те са вид суха тренировка преди реалната физическа реализация, с която ще постигнете желаната цел. С други думи – без действие не става!!! Колкото и да им се иска на някои – уви, без да си размърдаме ума и задника – нищо или много малко се постига.
Хубаво е човек да си вярва, но е още по-хубаво да действа, да се бори,да постига. Тогава и само тогава, визуализациите имат сила, стойност и реален резултат.

Събудете се! Дори тези, които ни учат как да визуализираме не са написали своите книги само с визуализация. Ами са седнали пред компютъра и са поработили!!!

Имам приятели, които от години визуализират и визуализират, и визуализират, и резултат няма, но въпреки това, те продължават да си седят и да визуализират. И ако си мислите, че аз бях много различен от тях… Че от малък съм действал и никога не съм искал да притежавам магическа пръчка и че всъщност до днес не искам да притежавам магическа пръчка… Но открих, че всъщност аз я притежавам – аз съм своята магическа пръчка и от мен си зависи да направя магията за успех в моя живот.

И така, доста късно, но в един момент все пак се събудих и започнах да действам, след като видях, че времето минава и колкото и да визуализирам, ако не отида на фронтовата линия и не влезна в борбата на живота няма как да постигна своите цели и мечти.

Много е хубаво човек да чете и да се развива и има доста книги, които ще ни дадат изключително полезни съвети. Но от нас си зависи да ги приложим на практика в реалността. Героят няма да излезе от книгата и да го стори вместо нас, нито авторът на книгата ще го стори. Така че използвайте визуализациите по предназначение – те са предварителната подготовка, сухата тренировка за това, което ви предстои да осъществите в реалността. Тогава и само тогава, ще имате успехите, за които мечтаете.

~ Алекс Попов

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: СТАТИИ | ключови думи: , , ,

Напиши коментар