ОПИТАЙТЕ НЕЩО НОВО ЗА 30 ДНИ

February 3rd, 2012

962951_375_282_4x3Преди няколко години имах чувството, че съм заседнал в коловоз, затова реших да последвам примера на големия американски философ, Морган Спърлок, и да опитам нещо ново в продължение на 30 дни. Идеята всъщност е доста проста. Помислете си за нещо, което винаги сте искали да добавите към вашия живот и да го опитате за следващите 30 дни. Оказва се, че 30 дни е точно подходящия период от време, за да добавите нов навик или да се откажете от навик – като гледане на новините – от вашия живот.

0:42 Има няколко неща, които научих, докато правех тези 30 дневни предизвикателства. Първото беше,че вместо месеците да отлитат, забравени, времето беше много по-запомнящо се. Това беше част от предизвикателство, което си поставих, да правя една снимка всеки ден в продължение на месец. И аз си спомням точно къде бях и какво правех през този ден. Също така забелязах, че като започнах да правя повече и по-трудни 30-дневни предизвикателства, моето самочувствие нарастна. Превърнах се от живеещ на бюрото компютърен маниак, до човек, който кара колело до работа – за забавление. Дори миналата година се изкачих на Килиманджаро, най-високата планина в Африка. Никога нямаше да бъде толкова приключенски настроен, преди да започна моите 30-дневни предизвикателства.

1:27 Също така разбрах, че ако наистина искате нещо достатъчно силно, можете да направите каквото и да е за 30 дни. Искали ли сте някога да напишете роман? Всеки ноември, десетки хиляди хорасе опитват да напишат своят роман от 50 000 думи, започвайки от нулата, за 30 дни. Оказва се, че всичко, което трябва да направите е да пишете по 1667 думи на ден, в продължение на един месец. Така че аз го направих. Между другото, тайната е да не отивате да спите преди да сте написали думите за деня. Може да бъдете лишени от сън, но ще завършите романа си. Дали моята книга е следващия голям американски роман? Не, аз я написах за месец. Тя е ужасна. Но до края на живота си, ако срещна Джон Ходжман на TED парти, не трябва да казвам: “Аз съм компютърен специалист.” Не, не, ако искам мога да кажа: “Аз съм писател.”

2:25 (Смях)

2:28 Ето и последното нещо, което бих искал да спомена. Научих, че когато правих малки, устойчиви промени, неща, които можех да продължа да правя, беше по-вероятно те да останат. Няма нищо лошо относно големи, луди предизвикателства. В действителност, те са много забавни. Но е по-малко вероятно те да останат. Когато се отказах от захарните изделия в продължение на 30 дни,31-я ден изглеждаше така.

2:50 (Смях)

2:52 Ето го и въпросът ми към вас: Какво чакате? Гарантирам ви, че следващите 30 дни ще изминат,независимо дали ви харесва или не, така че защо не помислите за нещо, което винаги сте искали да опитате, и да се пробвате през следващите 30 дни.

3:11 Благодаря.

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: ВИДЕО КЛИПОВЕ |

Напиши коментар