КОГАТО НЕ ЗНАЕМ ПО КОЙ ПЪТ ДА ПОЕМЕМ

January 22nd, 2012

Трябва да започнем да възприемаме себе си като изследователи, детективи или частни следователи, които се ръководят от инстинктите си, а не от картата или наръчника в задния джоб. Картите и наръчниците са идеални за достигането до места, на които много хора вече са ходили, но не са от особена полза, когато си се запътил към некартографирана област на направения по поръчка живот. Там се налага да откриваме какво да правим. Разбираме какво трябва да предприемем, докато си пробиваме пътя.

Когато не знаете какво трябва да направите, проявете любопитство. Като начало си задавайте въпроси:

Как създадох сегашния си живот?

Какво е важно за мен?

Как ще разбера дали съм на прав път?

Как бих могъл да се справя?

Какво ме възпира от…?

Какво би станало, ако направя ( или не направя) нещо?

Някой друг постигнал ли е успех в това, което аз желая да успея? Как?

Няма готови комплекти “Направи си сам” за създаването на балансиран живот. Нито съществуват наръчници или готварски книги за сътворяването на живот, в който да осигурим място за липсващото ни. Може да ни се прииска някой да ни даде готова рецепта, но накрая разбираме, че не желаем живот по готова форма. Тъкмо от това се опитваме да избягаме – от ограничаващите рамки на обичайното.

Копнеем за живот с много повече въздух, с много по-малко натиск и с много повече баланс, но за да го открием е нужно да се отклоним от пътя и да се откажем от пътните карти.

~ Използван източник: “Наръчник на практичния мечтател”

Ако тази статия ви е харесала, моля отделете минутка и я споделете с вашите приятели, за да бъде полезна и на тях. Благодаря Ви!

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: СТАТИИ | ключови думи: , , ,

Напиши коментар