ДА ПОЗВОЛИШ НА БОГ ДА СЕ СЛУЧИ

December 19th, 2011

Творчеството е едно много парадоксално състояние на съзнанието и съществото. То е действие чрез недействие. То е да позволиш да се случи нещо чрез теб. То не е вършене, а позволяване. То е да станеш канал, така че цялото да може да протече през теб.

Симон дьо Бовоар е казала: “Животът се интересува, както от възпроизвеждането си, така и от превъзмогването си; ако всичко, което животът правеше, беше само да се самоподдържа, тогава живеенето щеше да е само неумиране”. А човек, които не твори, най многото което прави, е че се поддържа да не умре – това е всичко.

Когато станеш съзидателен, когато позволиш на нещо да се случи чрез теб, когато започнеш да пееш песен, която не е твоя собствена – под която не можеш да се подпишеш, тогава животът придобива крила, тогава се издига.

И тогава изведнъж нещо започва да се случва, защото зад човек е скрит Бог. Просто му дай малко възможност, малко пространство да дойде чрез теб. Това е творчество – да позволиш на Бог да се случи.

~ ОШО

Ако тази статия ви е харесала, моля отделете минутка и я споделете с вашите приятели, за да бъде полезна и на тях. Благодаря Ви!

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: МЪДРИ МИСЛИ | ключови думи: , , , , ,

Напиши коментар