ТОВА, НА КОЕТО СЕ СЪПРОТИВЛЯВАТЕ, СТАВА ПО-СИЛНО

May 31st, 2017

Copy of Copy of Automotive (13)

Някога чували ли сте фразата: “Това, на което се съпротивлявате, става по-силно?” Казано с други думи – това, което не желаете, често остава с вас, защото му отдавате внимание, фокус и емоционална интензивност, дори да не е съзнателно.

Представете си, че вземате нещо, което не искате, държите го в свития си юмрук, след това го отблъсквате настрани с една ръка и го държите там, така че да не се върне обратно при вас. Тогава казвате: “Сега няма да отдавам никакво внимание на това нещо”. Само че вие се заблуждавате! Все още използвате цялата сила на ръката си, за да държите настрани това тъмно нещо, с което не искате да се срещате.

Точно това се случва, когато се съпротивлявате- цялата ви енергия тече точно натам, накъдето не искате да тече.

Само по себе си позитивното мислене няма да промени съпротивата ви към дадена ситуация. Чувствали ли сте се някога объркани защо ситуация, която не желаете продължава да “се лепи за вас”, дори когато влагате много енергия в “положително мислене”? Това се случва, защото за да бъде позитивното мислене ефективно, то трябва да бъде придружено от емоционална интензивност – или енергия. Когато не искате нещо, може би не осъзнавате количеството негативен фокус, или енергия, която изпращате точно сега към него.

Положителното мислене оказва много позитивен ефект върху живота ви – продължавайте да го практикувате! Но винаги обръщайте внимание къде изпращате енергията си – това, на което най-много се съпротивлявате, от което най много ви е страх или което най-много осъждате.

Практически начини да се освободите от съпротивата

Има четири основни стъпки да се откажете от съпротивата:

  • Осъзнайте срещу какво се съпротивлявате
  • Почувствайте съпротивата – вдишайте я, посрещнете я със състрадание и прошка, но не й се отдавайте.
  • Използвайте силата на молитвата и съзерцанието, за да зададете въпроса: “Ще бъда ли наред, ако никога нищо не се промени?”
  • Когато съпротивата и притеснението се появят отново, както и ще стане, посрещнете ги с думите: “Всичко е наред, чувам ви, но вече не ме е страх от вас”.

~ Из “Силата да си жена” – Рейчъл Джейн Грувър

Ако този текст ти харесва, отдели минутка и го сподели  с твоите приятели, за да бъде полезен и на тях. Благодаря ти!

Как още мога да ти бъда полезна? Разбери повече >>>

 

 

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: СТАТИИ | ключови думи: , , , , , , , , , , , , ,

Напиши коментар