ИСКАШ ЛЮБОВ? ПРЕВЪРНИ СЕ В ЛЮБОВ!…

April 29th, 2016

love

Имаш ли очаквания в любовта? Ако е така, сигурно ще ти е интересно да разбереш, че липсите и дефицитите пораждат очаквания, не любовта.

Ако искаш любимият човек да прави неща за теб, да бъде само твой, да ти показва непрекъснато колко си специален за него, да се грижи за теб, да ти подарява подаръци, да се ожени/омъжи за теб и т.н. и т.н. имай предвид, че всички тези очаквания са компенсация за недостатъчната ти любов към него/нея… и още по-лошо – за липсата на любов към Себе си.

Защото търсейки всички тези прояви на любов, доказателства за любов от другия, ти всъщност търсиш потвърждение отвън, че си обичан. Търсенето на доказателства за любов означава, че сам себе си не обичаш и очакваш от другия да запълни тази болезнена нужда, този глад за любов, която търсиш, но нямаш в себе си.

Нямаш ли любов в себе си, не обичаш истински никого, защото любовта не е към някого… Истинската любов е в теб, тя се излива от и чрез теб, тече от и към теб. Тя е към всичко и всички, извън и вътре в теб.

Имаш ли очаквания, значи нямаш любов и не умееш да обичаш пълноценно, защото любовта не може да бъде изискваща… Никога! И защото обичаш ли наистина някого, ти го приемаш такъв какъвто е и не искаш да го променяш. Не е нужно и да променяш себе си, заради него.

Може би в момента има някой, близък на сърцето ти човек?

Може би не е до теб сега, може би ти липсва?

Когато обичаш ти си щастлив, независимо къде е този човек сега и без значение дали е някъде другаде, на минути, часове или дни разстояние. И не изискваш, няма недоволство, нито очаквания … Само една тиха топлина, сгушена в сърцето ти, която те изпълва и те прави по-добър от самия теб.

Да обичаш е най-простото и най-сложно нещо на света.

Искаш любов? Превърни се в любов!…

~Райна Жечева – психолог, хипнотерапевт

Ако този текст ти харесва, отдели минутка и го сподели  с твоите приятели, за да бъде полезен и на тях. Благодаря ти!

Как още мога да ти бъда полезна? Разбери повече >>>

 

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: ИНСАЙТ, СТАТИИ | ключови думи: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Напиши коментар