КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО…?

February 1st, 2014

Изложени ли сте на стрес? Толкова ли сте заети да стиг­нете в бъдещето, че сегашното е сведено само до средст­во по пътя към него? Стресът се дължи на това, че сте „тук”, а искате да бъдете „там”, че се намирате в настоя­щето, а искате да сте в бъдещето. Това раздвоение ви раз­късва вътрешно. Да създавате такова вътрешно раздвое­ние и да живеете с него е лудост.

Тревожни ли сте? Често ли си мислите „какво ще стане, ако…”? Идентифицирате се с ума си, който се проектира във въображаема бъдеща ситуация и създава страх. Вие не можете да се справите с такава ситуация, защото тя не съществува. Тя е мисловен фантом.

Можете да прекрати­те тази лудост, която руши здравето и живота ви, прос­то като приемете настоящия момент. Осъзнайте диша­нето си. Почувствайте как въздухът влиза и излиза от тя­лото ви. Почувствайте вътрешното си енергийно поле. Всичко, с което имате да се справяте в реалния живот -не във въображаемите проекции на ума – е този момент. Запитайте се какъв проблем имате точно сега, не догоди­на, не утре, не след пет минути. Какво не е наред в този момент? Винаги можете да се справите с Настоящето, но никога с бъдещето – а и не се налага.

Отговорът, силата, правилното действие или средство ще дойдат тогава, ко­гато ви потрябват, нито по-рано, нито по-късно.

~ Екхарт Толе

Искаш ли още вдъхновяващи и полезни статии и материали от мен , запиши се и стани VIP абонат, за да получаваш най-новите новини и информация, свързани с темите, които те интересуват.

Ако този текст ти харесва, отдели минутка и го сподели  с твоите приятели, за да бъде полезен и на тях. Благодаря ти!

Получи Безплатно книгата (1)

cover_rionamorgan

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: МЪДРИ МИСЛИ, СТАТИИ | ключови думи: , , ,

Напиши коментар