КАКВО ГРЕШНО ИМА В ТОВА ДА ГРЕШИМ

March 30th, 2012

Страхувайки се от грешки, настоявайки винаги да сте прави, вие се докарвате до лудост. Влудявате и околните – достатъчно е да си наумите, че грешат, и започвате да ги отхвърляте. Ако пък помислите, че някой друг е прав, а вие грешите, това ви кара да се чувствате непълноценни. Живеейки по този начин, вие ставате пленници на една измамна действителност, на мираж.

Миражите не са нещо, което се среща само в пустинята – животът е пълен с тях. Когато навлезете в пустинята и видите на хоризонта несъществуващо езеро, то ви се струва напълно реално, но е само илюзия, плод на вашата жажда. Ако си въобразите, че е реално обаче, вие можете да се втурнете към него, за да пиете. Колкото повече бързате да го достигнете, толкова повече то се отдръпва назад. Изведнъж ви се струва, че водата е само на стотина метра встрани. Затичвате се през палещата пустиня, гонени от жаждата, но миражът – подобно на всеки друг мираж – никога няма да я утоли. Фантазията, че сте идеалният човек, който е винаги прав и никога не греши, е точно това – мираж. Стремежът към съвършенство ще ви докара до лудост, вместо да донесе мъдрост и реализация в живота ви.

Животът е непрестанно редуване на действия, противодействия и отново действия, като важното е да вършите онова, което можете, доколкото можете, влагайки цялото си сърце. Да бъдете максимално отворени към действителността – да виждате, чувате и усещате ясно нещата – и едва тогава да реагирате. Когато действате със сърце, целият ви живот се променя; постепенно излизате от скривалището си и си спомняте кои сте всъщност. Дали ще получите резултат от действията си, не е ваша работа. Просто направете следващата стъпка, вложете сърцето и душата си и вижте какво ще се случи.

~ Из “Без страх” – Бренда Шошана

Искаш ли още вдъхновяващи и полезни статии и материали от мен , запиши се и стани VIP абонат, за да получаваш най-новите новини и информация, свързани с темите, които те интересуват.

Ако този текст ти харесва, отдели минутка и го сподели  с твоите приятели, за да бъде полезен и на тях. Благодаря ти!

Получи Безплатно книгата (1)

cover_rionamorgan

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: СТАТИИ | ключови думи: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Напиши коментар