ЛЕСНА МЕДИТАЦИЯ

December 29th, 2011

Тази медитация е толкова лесна, че няма почти нищо за правене. Не трябва да се насилваш с мисли или звуци. Не трябва да визуализираш нищо конкретно. Не трябва да напяваш или да повтаряш мантра. Просто стоиш съзнаващ своята Вътрешна Вибрация.

Може да са необходими няколко настройки за изясняване разпознаването на тази вибрация, но разпознавайки я, ти ще успееш. След това просто седи удобно и позволи на вибрацията да бъде там. Може да имаш мисли успоредно с вибрацията, но ако установиш, че си напълно обхванат от мислите, тихо се върни към осъзнаването на твоята Вътрешната Вибрация. Това е всичко, което правиш за 20 мин. два пъти на ден.

Вътрешната вибрация може да се прояви по много начини. Някои хора чувстват пулсация в тялото, която не е от биенето на сърцето. Други чувстват движение на тялото, като люшкане на  главата или люшкане на горната част на тялото или нежно движение на раменете или на краката. Част от хората биха визуализирали макет от светлина или цветове. Общият фактор от ритъм е винаги там и ритъма ще бъде прост и лесно ще държи твоето внимание, дори заедно с твоите мисли.

Докато се почувстваш удобно с твоята Вътрешна Вибрация, ето какво да направиш.

СТЪПКА ПЪРВА: След като вземеш мерки да не бъдеш бепокоен, седни удобно със затворени очи за минута или повече.

СТЪПКА ВТОРА: За около десет минути съедини дишането си така че да няма интервал между вдишването и издишването.

СТЪПКА ТРЕТА: За около десет минути се съсредоточи върху областта на сърцето и забележи вибрация във форма на пулсация някъде в твоето тяло, която не е от биенето на сърцето, движение на тялото, видение, чувство или нещо, което чуваш. Това е твоята Вътрешна Вибрация .

СТЪПКА ЧЕТВЪРТА: Изчакай още няколко минути преди да отвориш очи след осъзнаването на твоята Вътрешна Вибрация. Ако излезеш от състоянието твърде бързо, може да се почувстваш развълнуван или раздразнен.

СТЪПКА ПЕТА: Повтаряй тази медитация всяка сутри и вечер с интервал поне от осем часа между двете.

Когато станеш близък с Вътрешната Вибрация, може да преустановиш свързаното дишане. Ти ще установиш, че след като се успокоиш твоята Вътрешна Вибрация автоматично се появява. Тогава просто стой съзнавайки я, заедно с всичко останало, което може да последва.

Не съди медитацията. Някои медитации може да са ясни. Други ще са изпълнени с мисли. Някои може да изкарат дълбоки емоции. Просто не обръщай внимание какво се случва. Прави процеса и му позволи да се разгърне по свой собствен начин. Периодично, във времето, даровете ще се промъкват във всяка страна на твоите дейности.

~ Roger G. Lanphear

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: АРТ ТЕРАПИЯ, СТАТИИ | ключови думи: , ,

Напиши коментар