ТЕХНИКА ЗА ВЪТРЕШНО ОСВОБОЖДАВАНЕ

December 15th, 2011

Вселената, в която живеем, се управлява от вътрешните ни убеждения. Получаваме това, в което вярваме. Как тогава да променим убежденията и вярванията си, за да променим резултатите.

Вътрешното освобождаване е често пренебрегван компонент в процеса на изразяване и възнамеряване на желанията ни. Методите за изчистване и освобождаване от ограничаващите ни мисли и емоции са многобройни. Емоциите могат да се проявят под формата на гняв, потиснатост, нетърпеливост, нещастие, депресия, тъга, апатия и др.

Следващата техника ще ви помогне да се освободите от блокиращите чувства и емоции. Ето как работи тя:

  1. Изпитайте чувството. Обикновено то е с отрицателен заряд. Може да е всякаква вариация на чувство за неудовлетвореност. Независимо как ще го опишете и квалифицирате, приемете това чувство.
  2. Позволете му да остане. Твърде често искаме да се отървем от нежеланата емоция. Опитваме да я удавим в алкохол или да я задушим от преяждане. Разполагаме с огромен брой начини за бягство. Някои хора отиват да тичат, други  – да пазаруват, трети си седят и се цупят, четвърти хвърлят разни предмети. Не правете нищо! Просто седнете и останете насаме с чувството. Не е приятно, но точно това е началото на пътя към освобождаването ви.
  3. Опишете чувството си. Ако ви боли глава, напимер, не посягайте към лекарството, останете с болката. Съсредоточете вниманието си върху нея, като я опишете подробно пред себе си. Колко голяма е главоболието? Колко пространно е? Какво е на цвят? Колко дълбоко е? За тези въпроси няма правилни и грешни отговори. Целта е да задържите вниманието си фокусирано върху болката или чувството. Направите ли го, подгответе се за изненада: болката или чувството започват да изчезват.
  4. Попитайте чувството, какво се опитва да ви каже. Преживявате тази конкретна емоция по конкретна причина. Трябва да научите урока си. Усвоете урока и преживяването ще стане излишно. Затворете очи и оставете чувството да ви говори. Може да ви изглежда като игра, но отговорите, които получавате ще ви помогнат да научите неща за себе си, за които не сте били съзнателни.

Тези четири стъпки са извънредно леки и приятни. На практика позволявате на затлаченото чувство да остане достатъчно дълго, за да чуете посланието му към вас. Доловите ли посланието, вече сте свободни. Успех!

 Използван източник: Ключът – Джо Витале

Искаш ли още вдъхновяващи и полезни статии и материали от мен, запиши се и стани VIP абонат, за да получаваш най-новите новини и информация, свързани с темите, които те интересуват.

Ако този текст ти харесва, отдели минутка и го сподели  с твоите приятели, за да бъде полезен и на тях. Благодаря ти!

Получи Безплатно книгата (1)

cover_rionamorgan

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: АРТ ТЕРАПИЯ, СТАТИИ | ключови думи: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Напиши коментар