ИНДИВИДУАЛНИ КОНСУЛТАЦИИ С ПСИХОЛОГ

Онлайн Консултации (7)

“Психологът е ум и сърце. Той никога не съди.

Той вниква, обича и разбира…

Психологът никога не забравя,

че всяко човешко същество страда

- такава е неговата участ.”

- /Пиер Дако/

КОГА ТИ Е НЕОБХОДИМА ПОМОЩ ОТ ПСИХОЛОГ?

Не е тайна, че проблемите първоначално засягащи една от областите на живота ни, неизбежно ще засегнат и други и ще влошат състоянието им. Често носим товара на неразрешените си житейски спънки, преживявания и травми, години наред, с очакване и надежда, че те ще изчезнат от самосебе си.

Болшинството от хората считат, че ако потърсят помощ отвън от това автоматично следва, че признаваш себе си за слаб човек. На практика, за да признаеш, че си в задънена улица е необходима смелост. За да се довериш и разкриеш най-дълбоките си чувства и лични преживявания пред непознат човек е необходима смелост. Да бъдеш откровен и искрен е нужна смелост. Да потърсиш помощ, отново е необходима смелост. Може ли тогава такъв човек да бъде слаб? Едва ли…

Много от нас вярват, че да разкриваш и изразяваш чувствата, емоциите, преживяванията си е равносилно на това да изхождаш от позицията на жертва.  И ако ти си от хората, които предпочитат да се затворят в себе си, потискайки всичко, което ти създава дискомфорт/включително болезнени преживявания и чувства/, то знай, че колкото повече го правиш, толкова по-вероятно е това да се отрази върху качеството на живота ти по един или друг начин.

Според  Джо Витале:Потискането на емоции е като складиране на бомби. Заровите ли една емоция, включвате часовниковия й механизъм“.

Нарастващото безпокойство и неудовлетвореност, неувереността в себе си, непознаването на себе си, често изкривяват възприятията и отношението ни към света, другите и себе си. Истината е, че само с разбирането на целия комплекс от  сфери на съществуване, проблемите могат да бъдат надеждно идентифицирани и отработени. Разбира се, това би било реализуемо, единствено при целенасочено изграждане на грижа и доверие в условия на безопасна и сигурна среда. В този смисъл индивидуалното консултиране  за себепознание и лична промяна съвсем успешно предоставят такава среда.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕШ ИНДИВИДУАЛНО КОНСУЛТИРАНЕ ЗА СЕБЕПОЗНАНИЕ И ЛИЧНА ПРОМЯНА?

Пожелавал/а ли си си някога различен живот? Ако можеш да промениш нещо в поведението, характера, отношенията с другите, начина си на живот, би ли го направил/а?

Стремиш ли се към непоклатима самоувереност, себеуважение, дързост и целеустременост,  умение с лекота и непосредственост да се свързваш и общуваш с ценни хора и да изграждаш трайни взаимоотношения? Искаш ли да чувстваш, че владееш живота си, да се чувстваш душевно и емоционално силен, да се освободиш завинаги от лошото си минало, да погледнеш в себе си и да откриеш отговори, които досега неуспешно си търсил?

Може би всичко това ти изглежда много трудно, сложно и дори невъзможно за постигане… Казваш си: „Никога няма да успея“, „Не съм достатъчно добър, интелигентен, умен, красив и т.н. и т.н.“ ,  „Нямам достатъчно пари, време, способности, идеи…“.  Ако ти звучи познато, ще ти споделя една тайна. Всеки има своите съмнения, въпроси, драми. Всеки има своите отговори и оправдания за пред себе си. Какви са твоите отговори? А твоите оправдания? Помагат ли ти или повече пречат? Пречиш ли си?…

Точно сега, в този момент, ти предлагам сериозно да помислиш за това! Докато мислиш се вслушай в себе си. Може би чувстваш смесица от съмнение, тревога, надежда…Спомни си всички моменти на безсилие, страх, безпомощност да се справиш с живота си. Представи си как в бъдеще можеш да избегнеш това и да бъдеш осъзната и силна личност, която владее себе си и има всичко, което желае. Как ще го постигнеш? Лесно! Като придобиеш контрол над действията си, независимо от случващото се около теб. Като започнеш да се грижите за себе си, за мислите си, за емоциите, за душата си.

Ако търсиш конкретно решение, ако искаш да познаваш себе си, ако искаш да следваш сърцето си, ако не знаеш откъде да започнеш, продължи да четеш нататък и разбери как можеш да постигнеш повече успех и удовлетворение в областите, които те интересуват …

INTERVIEW (1)

КАКВО ЩЕ ПОСТИГНЕШ И КАК КОНСУЛТАЦИИТЕ ЗА СЕБЕПОЗНАНИЕ И ЛИЧНА ПРОМЯНА ЩЕ ТИ БЪДАТ ОТ ПОЛЗА?

 • Ще придобиеш способността да познаваш и управляваш чувствата си и да ги изразяваш в адекватна форма. Ще се научиш как да владееш емоции като тъга, страх, раздразнителност, гняв, меланхолия, болезнена ревност, желание за маниакален контрол, чувство за вина и т.н.
 • Ще усвоиш безопасни и ефективни стратегии за справяне с психологически състояния от дребните неразположения, стрес на работното място или в семейството, умствена и физическа умора, комплекс за малоценност и др… до сериозните емоционален срив, зависимости, паник атаки, безсъние, депресивни състояния и т.н.
 • Ще откриеш нови начини за самостоятелно решаване на проблеми и справяне с кризите в съвременния живот – неподходящи връзки, преодоляване на раздяла, загуба на близък, развод, синдром на родителското отчуждение и др.
 • Ще можеш да оставиш травматичните си преживявания в миналото и да се освободиш от тях.
 • Ще придобиеш позитивна и жизнеутвърждаваща нагласа чрез изграждане на здрава самооценка, придобиване на самоувереност и самоконтрол.
 • Ще развиеш и подобриш социалната си компетентност за ефективно междуличностно общуване и създаване на стабилни връзки.
 • Ще се научиш да не пилееш време и енергия в безполезни мисли и действия.
 • Ще бъдеш по-буден и чувствителен за детайла и нюанса на специфичните си преживявания.
 • Ще разгърнеш творческия си потенциал, ще увеличиш креативността си и ще реализираш личната си сила в света.
 • Ще придобиеш психологически умения за себепознание и цялостно самоосъзнаване.

КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ ЗА КОНСУЛТАЦИИТЕ  ЗА СЕБЕПОЗНАНИЕ И ЛИЧНА ПРОМЯНА И КАК ПРОТИЧА ЕДНА СЕСИЯ?

Сесията протича под формата на конфиденциален разговор и е в рамките на един час. В първата консултация ще изясним ситуацията и трудностите пред които си изправен. Ще изработим ясен план и стратегия за справяне. Честотата и продължителността на срещите са строго индивидуални. Понякога проблемите са трупани с години и е необходимо повече време за отработването им – в тази връзка те моля да си дадеш нужното търпение.  Важно е да осъзнаваш, че промяната не се случва изведнъж и вероятно ще е необходима повече от една сесия, за да получиш не само нужната яснота, но и да постигнеш трайните и конкретни резултати към които се стремиш.

Какво ще получиш от контакта си с мен?

 • На първо място ще осъществим връзка – отношения, основаващи се на уважение, подкрепа и разбиране. Отношения, които за теб ще бъдат крепост – основата, на която здраво да стъпиш.
 •  Ще поговорим за това, за което обикновено мълчиш.
 •  Ще си позволиш да опознаеш и почувстваш онова, от което обикновено се боиш.
 •  Ще видиш всичко, за което очите ти са били затворени.
 •  Ще навлезеш в непознати дълбини на съзнанието.
 •  Ще постигнеш осъзнатост.

В хода на работата ни, ще те подкрепям и съдействам да опознаеш себе си в съответствие с индивидуалните  ти  потребности, цели и ценности, така че да реализираш потенциала си и да постигнеш желаните промени. Това, което няма да получиш от мен са готови рецепти и съвети. Ще ти задавам насочващи въпроси и ще ти покажа начини, техники и методи за самостоятелно справяне. Ще изисквам от теб да свършиш твоята част от работата, която се изразява в домашни задания и/или конкретни практически задачи, които ще ти поставям и ще е необходимо да изпълниш самостоятелно.

Всички ние имаме необходимите ресурси и потенциал за справяне, ти също… И ако в момента не виждаш своите отговори и решения, това не означава, че не съществуват. Те са там, вътре в теб и една дълбока част от твоята същност знае това.

Нужно ли е да бъдат спъвани живота и собственото ти развитие поради незнание, липса на увереност и неадекватни стратегии за справяне? Докъде ще стигнеш утре, ако още днес не вземеш мерки? Ако ми се довериш можем заедно да извървим пътя на собственото ти самоосъзнаване, защото всеки от нас заслужава да получи най-доброто от живота си.

Можеш да заявиш своята индивидуална консултация за себепознание и лична промяна още сега от тук:

yyy

Искаш ли да се впуснеш в приключението да откриеш себе си?

Можем да го направим заедно!

ключови думи: , , , , ,